bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Довіра – це основа будь-яких інвестицій» – Ольга Бабій, НКРЕКП
19.04.2024

Олександр Гнидюк, експерт з місцевого самоврядування Проєкту USAID«ГОВЕРЛА» Мережі «АНТС»

 «Довіра – це основа будь-яких інвестицій, але формуватися вона може лише зі сталості та відповідності адміністративної структури в кожній окремій громаді», – заявила Ольга Бабій, членкиня Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.  Під час тренінгу «Операційне управління та залучення інвестицій: інструменти зростання» Ольга Бабій розповіла про принципи операційного управління та залучення інвестицій.

Захід відбувся в рамках проєкту «Зміцнення співпраці між органами місцевого самоврядування та підприємствами у сфері місцевого економічного розвитку територіальних громад Волинської області» (Проєкт USAID «ГОВЕРЛА»), який реалізується Мережею захисту національних інтересів «АНТС».

Можна зробити амбітний план чи написати дуже гарну стратегію, але якщо ми не контролюємо його виконання, якщо ми не встановили показники, які маємо досягти в результаті реалізації, і не контролюємо шлях до їх досягнення – це з імовірністю в 99% призведе до серйозних проблем.

«Будь-який інвестор перед стартом роботи в громаді буде аналізувати системні показники й вимірюватиме конкретний потенціал, а не “рожеві хмаринки”, які почасти намагаються демонструвати представники органів місцевого самоврядування. Довіра – це основа будь-яких інвестицій, але формуватися вона може лише зі сталості та відповідності адміністративної структури в кожній окремій громаді», – зазначила Ольга Андріївна.

Учасники тренінгу дійшли висновку, що задля залучення інвестицій має бути проведена насамперед відповідна колективна робота в громаді. Стратегічні документи розвитку громад мають бути доступними в публічному просторі й на усіх можливих рівнях прокомуніковані зсередини. Але куди важливіше, щоб стратегії із залучення інвестицій були досяжними – повноцінними робочими документами, а не черговим набором формалізмів.

«Кожний інвестор має бачити з боку громади (органу місцевого самоврядування) професіоналізм, зацікавленість і відповідальність – на цих трьох китах почне формуватися довіра. Із цієї причини громади повинні відповідально ставитися до кожного слова або цифри, що прописується у стратегічних документах, адже від цього буде залежати якість діалогу з потенційними інвесторами, які обов’язково будуть перевіряти всі показники. Тому краще надати релевантний план розвитку на основі реальної ситуації», – додала Ольга Бабій.

Ця публікація була представлена Мережею захисту національних інтересів «АНТС» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Публікація стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Зміст публікації є винятковою відповідальністю Мережі захисту національних інтересів «АНТС» та не обов’язково відображає погляди USAID або уряду США.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.