bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

First Floral Company допомагає жінкам без досвіду ставати професійними садівницями
22.04.2024

34 українські компанії уже стали підписантами Принципів розширення прав і можливостей жінок (WEPs)Підприємства, які ще не стали підписантами, також активно вбудовують принципи у свою роботу. Компанія First Floral Company активно долучається до впровадження ініціатив на основі WEPs. Наприклад, підприємство запровадило ініціативу для допомоги жінкам без досвіду ставати професійними садівницями та флористками.  

90 % команди компанії — це жінки, які працюють на різних позиціях:  адміністративних і «польових». Одним з великих викликів для компанії стало збереження та навіть збільшення чисельності персоналу у зв’язку з початком повномасштабного російського вторгнення та високою небезпекою в Києві. На початку березня 2022 року багато працівниць виїхали, хтось за кордон, хтось — у більш безпечні регіони країни. З тридцяти осіб, які працювали до лютого 2022 року, залишилося п’ятеро. 

Щоб забезпечити стабільність і якість роботи, підприємство почало активно залучати нових співробітників та надавати їм необхідну підтримку та навчання. Пошук кандидаток ускладнювався через відсутність базових знань та досвіду роботи з рослинами. 

Тож First Floral Company запустила програму, яка дозволяє навчитися основ садівництва та флористики протягом трьох місяців. Учасниці програми  можуть отримати базові знання з фізіології рослин, особливостей агротехніки, методів боротьби зі шкідниками та хворобами. Інструкторка з навчання в компанії проводить лекції, швидко та якісно навчає нових колег професії. Також на практиці на реальному об’єкті вона контролює роботу та допомагає зі складними питаннями. Таким чином, компанія готова перепрофільовувати жінок і надавати їм можливість отримати нову професію. Звісно, з подальшим працевлаштуванням.

First Floral Company не відмовляє новачкам. Компанія спростила умови відбору, адже всього навчають і надають все необхідне для роботи. Компанія очікує від майбутніх садівниць лише нестримного бажання працювати. Також ініціатива дала змогу покращити якість роботи шляхом практики на об’єкті під контролем ментора.

«Ми чітко розуміємо наскільки важливо зараз працювати, мати стабільне місце роботи з комфортними, безпечними й гідними умовами праці. Часто знайти роботу за спеціальністю важко, але водночас багато роботодавців переймаються відсутністю кваліфікованих кандидатів. Ми хочемо допомагати жінкам отримувати нову професію, паралельно працюючи в команді однодумців», — Юлія Варіна, директорка First Floral Company.

Компанія має масштабні плани та ідеї з покращення навчальної програми для садівниць. Надалі доступ до навчальних матеріалів стане ще легшим, адже First Floral Company запише професійні відеолекції. З відеолекціями сприйняття інформації буде набагато краще та зручніше. Це пришвидшить процес адаптації нових колег.

Компанія цінить професіоналізм, тому прагне навчати своїх працівниць самостійно. У First Floral Company працюють з живими тропічними рослинами,  для них потрібні особливі умови та критичні мінімуми температур, а також штучне світло — це основний фактор, який забезпечує фотосинтез у приміщенні. Тому зараз компанія має ряд напрацювань для забезпечення догляду за рослинами в екстремальних умовах. Також навчальну програму доповнено розділами про екстремальний догляд.

У компанії створюються комфортні та гнучкі умови для роботи жінок, а також для підтримки молодих мам та працюючих жінок, які знаходяться за кордоном. Головний висновок — жінки, які відчувають підтримку та безпеку на робочому місці, можуть досягти неймовірних результатів. 

Цей матеріал створено в межах ініціативи «Розширення можливостей жінок у бізнесі», що здійснюється як частина проєкту «Трансформаційні підходи для досягнення гендерної рівності в Україні», який втілюється ООН Жінки за фінансової підтримки Уряду Швеції у співпраці з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.