bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Проєкт психологічної підтримки «Поруч» в Полтавській області включатиме відновлення через спорт
23.04.2024

Завдяки Представництву Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та інших донорів, починаючи з березня 2024 року в Полтавській області батьки зможуть приводити своїх дітей на спортивні майданчики, щоб відновити психічне здоров’я дітей. На заняттях почергово діти займатимуться з психологом, потім гратимуть у рухливі ігри з футбольним м’ячем, а на завершення медичні волонтери розкажуть про здоровий спосіб життя.

Команди спеціалістів у межах проєкту «ПОРУЧ» сформовані у Полтаві, Миргороді, Кременчуку, Лубнах та будуть проводити заняття у своїх містах та навколишніх громадах. Важливо, що на першому етапі впровадження цього напряму, у лютому, спеціалісти (психологи, вчителі фізичної культури, медичні волонтери), які працюватимуть із дітьми та молоддю впродовж подальших дев’яти місяців, пройшли спеціальне навчання.

Професійні психологи з навичками допомоги людям, травмованим війною, працюватимуть, аби досвід кожного та кожної не залишився непереборною травмою на все життя. Заняття в рамках проєкту допоможуть дітям психологічно відновитися після пережитого травматичного досвіду та подолати страхи.

Відновлення через спорт — це напрямок великого проєкту «ПОРУЧ», який є ініціативою Міністерства освіти й науки України та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та надає психосоціальну допомогу дітям, молоді та сім’ям, які постраждали від війни.

Спортивна складова проєкту «ПОРУЧ» — спільний проєкт Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Української асоціації футболу, Дитячого фонду УЄФА, благодійних фондів «Об’єднані навколо футболу» та «Навколо футболу».

Слідкуйте за проєктом на наших сторінках у соціальних мережах.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.