bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс грантів для зміцнення існуючих і створення нових систем підтримки жінок в умовах війни
05.04.2024

Бути жінкою сьогодні -  це про те, як бути сильною, перемагаючи біль і тривогу, знаходити сенси там, де їх інколи неможливо знайти, відроджуватись і йти далі.

З кожним потрясінням виникає дедалі більша потреба підтримати одна одну у цій боротьбі за свою країну, за своїх дітей, за своє майбутнє, а особливо — за себе.

Це безперечний виклик, що стоїть перед жіночими/феміністичними організаціями і рухом, зокрема, ми не можемо залишатись осторонь і покладатися тільки на підтримку держави, нам потрібно діяти і шукати можливість допомоги жінкам вже зараз.

Маємо стати опорою для тих, кому потрібна допомога, адже згуртувавшись, стаємо сильнішими всі.

Метою конкурсу є зміцнення існуючих і створення нових систем підтримки жінок з вразливих груп в умовах війни.

Планується підтримати ініціативи жіночих/феміністичних організацій, які передбачатимуть психологічну допомогу, а також інноваційні стратегії надання інших видів підтримки вразливим групам жінок, зокрема, дружинам/рідним військових, жінкам, які втратили близьких на війні, тим, хто чекає рідних з полону, жінкам-ВПО з міст, що зазнали значних руйнувань тощо.

Пріоритети конкурсу:

Пріоритет 1: Створення нових та підтримка існуючих груп взаємопідтримки для жінок.

Планується підтримати проєкти організацій, що мають напрацьовану методологію психологічної підтримки вразливих груп жінок та попередній досвід роботи з такими групами.

Заходи, передбачені проєктом, не можуть обмежуватись разовою активністю, мають бути комплексними, сталими і орієнтованими на системний вплив.

Максимальний розмір гранту за цим пріоритетним напрямком: 560 000 грн.

Термін реалізації проєкту: 12 місяців

 

Пріоритет 2: Інноваційні стратегії жіночих/феміністичних організацій для підтримки вразливих груп жінок в умовах війни.

В рамках конкурсу УЖФ шукає відмінні від психологічної підтримки формати роботи жіночих/феміністичних організацій для підтримки жінок з вразливих груп.

Проєкти можуть включати, але не обмежуватись: юридичним супроводом, сприяти возз’єднанню матерів і дітей, включати навчальні програми, що допоможуть реінтегруватись та відновитись після пережитого травматичного досвіду, групові консультації лікарів, творчі активності тощо.

Максимальний розмір гранту за цим пріоритетним напрямком: 560 000 грн.

Термін реалізації проєкту: 12 місяців

 

За обома напрямками перевага під час розгляду надаватиметься проєктам, які передбачають роботу з жінками з груп з множинною вразливістю (ЛГБТКІ+, ВІЛ-позитивні, жінки з інвалідністю, жінки, які мешкають у сільській місцевості та малих громадах, жінки похилого віку тощо).

Участь у конкурсі можуть брати: жіночі/феміністичні організації з усіх регіонів України, які мають чітку спрямованість (відповідно до статуту) на захист прав жінок та просування гендерної рівності, а також не пов’язані з державними установами та політичними партіями. Передбачається, що організація-заявниця, яка бере на себе відповідальність за адміністрування гранту, має досвід роботи не менше двох років.

Професійні асоціації жінок не вважаються жіночими організаціями, якщо вони не доведуть, що дотримуються феміністичних принципів та, окрім надання послуг жінкам, розширюють їхні права.

Критерії оцінки

Критерій  Максимальний показник 
Відповідність проєкту пріоритетам конкурсу  20 
Чітко визначені активності та результати проєкту, а також заходи для відстеження прогресу  20 
Для Пріоритету 1: Наявність методології психологічної підтримки жінок з вразливих груп і попередній досвід її використання 20 
Для Пріоритету 2: Інноваційність і дієвість запропонованих підходів 20 
Здатність досягти запропонованих результатів, що базується на попередньому досвіді та наявних організаційних та людських ресурсах організації   15 
Можливість забезпечити належний рівень фінансового менеджменту та звітності   15 
Дотримання феміністичних принципів та цінностей 10 
Всього  100 

 

В рамках конкурсу не підтримуватимуться: надання заохочень державним службовцям; підтримка політичних партій; ініціативи, спрямовані на підтримку професійних асоціацій жінок (такі як підприємниці, вчительки) і не є феміністичними; ініціативи, що шкодять навколишньому середовищу. 

Допустимі витрати: програмні і адміністративні витрати проєкту.

УЖФ розуміє важливість підтримки стійкості жіночих/феміністичних організацій і їхніх команд. Тож, обов’язковою умовою при формуванні бюджету є спрямування 10% від загальної суми гранту на протидію вигоранню, підтримку персоналу, ретрити тощо. УЖФ не обмежує формати використання коштів для підтримки стійкості.

Недопустимі витрати: будівництво, придбання обладнання/активів на суму понад 40 000 грн.

Процедура подачі заявок та ухвалення рішень

Для участі у конкурсі зацікавленим організаціям необхідно:

♦  Зареєструватись в онлайн системі подання проєктів Українського Жіночого Фонду за посиланням: https://uwf.org.ua/grantees/. Якщо Ви вже реєструвались у базі раніше – використайте для подачі аплікаційної форми ідентифікатор організації, який надійшов після реєстрації на вказану Вами електронну адресу. Якщо Ви з якихось причин не можете зареєструватись, або при спробі реєстрації система видає повідомлення про те, що організація з таким ЄДРПОУ уже існує – зверніться до грантової менеджерки УЖФ за адресою [email protected]

♦  Заповнити онлайн-аплікаційну форму на сторінці конкурсу на сайті УЖФ до 30 квітня 2024 року.

УЖФ підтвердить реєстрацію заявки електронним листом.

Усі заявки будуть розглянуті Грантовою Експертною Комісією.

УЖФ залишає за собою право:

♦  продовжити конкурс та/або рекомендувати перегляд заявок, базуючись на результатах оцінки;

♦  робити запити щодо додаткової інформації від апліканток/ів для належного розгляду заявки;

♦  не повідомляти про причини відхилення.

Запитання:

Будь ласка, надсилайте запитання на електронну скриньку [email protected] із зазначенням назви конкурсу у темі листа («Коло підтримки») до 24 квітня 2024 року.

Відповіді на питання будуть оприлюднені 25 квітня 2024 року на інформаційних ресурсах УЖФ: офіційний сайт (розділ новини) - https://uwf.org.ua, сторінка у фейсбук – https://www.facebook.com/UkrainianWomensFund

Контакти

  • Надсилайте запитання на електронну скриньку [email protected] із зазначенням назви конкурсу у темі листа («Коло підтримки») до 24 квітня 2024 року

Коментарі

Юлія Данильчик   5 днів тому   #  

Чи можуть подаватись інші ГО на конкурс, якщо мають досвід у проєктах підтримки жінок, чи тільки жіночі ГО можуть подаватись?
Дякую

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.